< alle advocaten

Herwin Roerdink – Partner

Herwin is gespecialiseerd in het intellectueel eigendomsrecht, (online) marketing en privacy.

Hij adviseert en procedeert over de bescherming, exploitatie en handhaving van het merkenrecht, auteursrecht, modellenrecht en handelsnaamrecht. Daarnaast heeft hij een sterke focus op het gebied van privacy en (online) marketing. Naast advisering op dat gebied, heeft hij diverse cliënten bijgestaan in handhavingsprocedures door de ACM en de Autoriteit Persoonsgegevens. Zijn cliënten komen uit verschillende sectoren, waaronder FMCG, internet, media en entertainment, fashion, automotive en goede doelen.

Herwin spreekt en publiceert regelmatig over het intellectueel eigendomsrecht, (online) marketing en privacy. Hij is onder andere medeauteur van het boek “Data Protection & Privacy” van Sweet & Maxwell, het boek “50 vragen over privacy”, het hoofdstuk “Curator en intellectuele eigendom” in het Praktijkboek Insolventierecht en het losbladig handboek Intellectueel Eigendom (onderdeel auteursrecht).

Herwin is lid van de International Trademarks Association (INTA), MARQUES, de Beneluxvereniging voor Merken- en Modellenrecht (BMM) en de International Association of Privacy Professionals (IAPP). Daarnaast is hij vaste medewerker van het Tijdschrift voor Internetrecht.

Herwin studeerde Recht en Bedrijfswetenschappen aan de Rijksuniversiteit Groningen. Sinds 2006 is Herwin advocaat en per december 2014 is hij verbonden aan Vondst. Daarvoor was Herwin werkzaam in de IE/IT-praktijk van een groot Nederlands advocatenkantoor.