< alle items

IT-businesscases

Geschreven door: Vondst Newsdesk8 juli 2013

TAGS:

In het tijdschrift Informatie van juni staat het artikel van Polo van der Putt en Tessa Stallaert over de juridische aspecten van IT-businesscases.

Zakendoen wordt steeds meer een juridische aangelegenheid. Dat is alleen al te zien aan het aantal advocaten. Waren er in 1990 ruim zesduizend advocaten, inmiddels telt Nederland er meer dan zestienduizend – en hun aantal groeit.
Compliance – werken in overeenstemming met de geldende wet- en regelgeving – wordt steeds belangrijker. Steeds meer ondernemingen hebben ‘compliance officers’ in dienst. Inkopers mogen alleen inkopen volgens hun eigen inkoopvoorwaarden; sales mag alleen verkopen volgens de eigen leveringsvoorwaarden. Deze hang naar controle kan leiden tot een verstikkende angstcultuur, met aan het roer een jurist die overal risico’s ziet en standaard ‘nee’ zegt. Voor een goede IT-businesscase heb je daarom een gespecialiseerde, ervaren IT-advocaat nodig die niet overal beren op de weg ziet. Er zijn drie juridische invalshoeken om naar een businesscase te kijken: Welke juridische hobbels kunnen het succes van de businesscase in de weg staan? Wie draagt de verantwoordelijkheid voor het mislukken van een businesscase? En kan een businesscase worden afgeschermd van concurrenten? Het artikel beantwoordt deze vragen één voor één.

Klik hier voor de volledige publicatie.