< alle advocaten

Merel Hendriks – Advocaat

Na het afronden van haar bachelor IT-recht studeerde Merel in 2022 af van de Master Ondernemingsrecht aan de Rijksuniversiteit in Groningen. Tijdens haar studie liep zij verschillende stages bij advocatenkantoren op het gebied van intellectuele eigendomsrecht. Zij was daarnaast actief bij de studievereniging voor IT-recht in Groningen waar ze onder meer de masterclass octrooirecht organiseerde. Ook was zij aan de vakgroep handelsrecht verbonden als werkgroepdocent.

Merel schreef haar scriptie over de aansprakelijkheid van de octrooihouder voor de executie van voorlopige maatregelen wanneer later komt vast te staan dat die maatregelen ten onrechte zijn genomen. Daarbij onderzocht zij het Nederlandse recht omtrent die aansprakelijkheid in het licht van recente rechtspraak van het Europese Hof van Justitie.

In 2023 is Merel in dienst getreden bij Vondst Advocaten. Zij houdt zich bezig met de algemene IE-(proces)praktijk, maar is voornamelijk actief in de octrooi- en life sciences praktijkgroep.