< alle advocaten

Polo van der Putt – Partner

Polo van der Putt leidt de IT- en sourcingpraktijk van Vondst. Polo is advocaat sinds 1996. Door zijn jarenlange ervaring met contracten, marktgebruiken, geschillen en IT, weet Polo wat je mag verwachten als afnemer of leverancier. Polo kan daardoor snel schakelen. Polo’s praktijk concentreert zich op de contractpraktijk, zowel in nationale als internationale setting. Onder andere houdt Polo zich bezig met sourcingprojecten, het opzetten en beëindigen van samenwerkingen, distributieproblematiek, software- en dienstverleningscontracten en IT- en aanbestedingsprojecten. Een belangrijk deel van zijn praktijk bestaat uit het begeleiden van cliënten in conflictsituaties. Hij procedeert regelmatig. Daarnaast is hij gespecialiseerd in privacyrecht. Ook houdt hij zich met enige regelmaat bezig met e-commerce.

Polo is arbiter bij de Stichting Geschillenoplossing Automatisering. Polo is initiatiefnemer en redactievoorzitter van IT en Recht (www.itenrecht), hét online platform voor de IT-jurist. Polo is voormalig voorzitter van Platform Outsourcing Nederland en voormalig voorzitter van de Vereniging Informaticarecht Advocaten (VIRA). Polo is auteur van het boek Distributie van software en schreef het hoofdstuk over Nederland in Data Protection & Privacy, waarin meer dan 30 jurisdicties worden behandeld. Polo publiceert regelmatig. Recent heeft Polo bijvoorbeeld een artikel geschreven over aansprakelijkheid en big data. Polo is een veel gevraagd spreker. Daarnaast geeft Polo regelmatig onderwijs, bijvoorbeeld op de Vrije Universiteit te Amsterdam (cloud contracts).

Chambers rekent Polo tot de toonaangevende IT-advocaten in Nederland: “Clients note that he “communicates well with our business and provides a great legal service,” while in the wider IT business community he is regarded as “very active and specialised”. Legal500 zegt: “Van der Putt provides ‘speedy responses’, and is a ‘strong communicator and diplomatic negotiator’.” Polo wordt aangeraden in PLC Which Lawyer?

Voor zijn komst bij Vondst werkte Polo ruim 12 jaar voor een internationaal advocatenkantoor.

Polo heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten de volgende hoofd- (en sub) rechtsgebieden geregistreerd: Informatierecht (IT-recht). Op grond van deze registratie is Polo verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd hoofdrechtsgebied.